tiistai 15. tammikuuta 2013

Osa 1 ~ Uusia tuttavuuksia

Isabella Ceul on saanut muutettua omilleen omaan pieneen surkeaan kämppäänsä. Hän hankki työn poliisivoimista, vaikka elämänhaave onkin kuuluisa elokuvaohjaaja. Isabellalla luonteenpiirteinä on seurasim, hyvä, lukutoukka, perfektionisti ja taiteellinen.

Kun eräänä aamuna muutama päivä muuttonsa jälkeen Isabella heräsi ja katsoi ikkunasta pihalle, hän ei ollut erityisen hyvällä tuulella. Isabellalla oli nälkä, eikä hän ollut saanut kunnolla peseytyä ikuisuuksiin. Isabella ei tiennyt mitä tehdä, ihmiset karttoivat häntä hajun takia ja kirjastokin oli viikonlopun takia suljettu. 


Pienessä ja surkeassa, ainoaastaan kylmää vettä juoksuttavassa hanassaan Isabella päätti pestä hampaansa ja miettiä sitten uudelleen jotakin tekemistä.Vaatteita nainen ei kuitenkaan ehtinyt vaihtaa katsoessaan pientä, säälittävän pientä, puutarhaansa jääkaapin vieressä olevasta ikkunasta. Isabella ryntäsi pihalle yöpaitasillaan kastelemaan kasvejaan. Kellon lyödessä kahdeksan, Isabellan pihatieltä kuului tyyttäys. Ensimmäinen työpäivä olisi edessä. Ja niitä sitten 50 vuotta lisää. Ihmetellen Isabella asteli sisään uuden työpaikkansa suurista pariovista ja aloitti pitkän ja toivottavasti antoisan uran Delluksen poliisivoimissa.
Isabellan päästyä töistä, hän kävi kotonaan, hoiti puutarhansa loppuun, söi sekä osti ensimmäisellä palkallaan vastauspallon. Testattuaan palloa muutaman kerran, nainen päätti myydä sen, sillä ei saanut siltä kertaakaan häntä miellyttävää vastausta. Tuorehedelmien halukin sai Isabellan lopulta lähtemään kävelylle. 
Kävelylle lähteminen kannatti, sillä Isabella löysi maukkaita limettejä meren rannalla olevalta kohtaamispaikalta. Nimikin on osuva, sillä Isabella löysi täältä uuden tuttavuuden, River McIrishin. Vanempi nainen olikin hauskaa seuraa, ja Isabella pääsi juttelemaan tämän kanssa kirjoista, hän jopa sai muutaman lukuvinkin.

McIrish jäi kuitenkin tuttavuudeksi, sillä hän lähti pian nukkumaan. Hetken mietittyään Isabella päätti lähteä ostamaan jäätelöä kiertelevältä autolta, mutta päätyikin maauimalaan.Uimaan lähteminen osoittautuikin hankalaksi, sillä vesi näytti kylmältä ja nainen alkoi olla jo aika väsynyt. Altaassa kuitenkin näytti olevan porukkaa ja Isabellakin uskalsi hypätä reunalta veteen. 
hetken uituaan, Isabella päätti pyytää blondia, suurinpiirtein ikäistään miestä sukelluskilpailuun kanssaan. Mies kuitenkin voitti kaikilla kerroilla, joten Isabella kosti ruiskuttamalla häntä vedessä. 
Tuukka Lassilaksi esittäytynyt mies oli Isabellan toinen samana iltana saatu tuttavuus. Mies osoittautui mukavaksi ja Isabellalla olikin aikomus tavata tämä toiste. Tämänkin kanssa nainen sai jutella sydäntään lähellä olevista asioista. Mies kuitekin ilmoitti pian lähtevänsä yötyöhön ja jätti Isabellan yksikseen. Isabella harmistui ja jätti tapaamisaikeet syrjemmälle mielessään, kuten miehenkin. 

Kotiin lähtiessään liilahtava neito jäi hetkeksi ajattelemaan asioita, kuten työtä, kaupunkia ja askarruttavaa tulevaisuutta. Raastavan menneisyyden hän jätti pois mielestään ja lähti hitaasti kävelemään kohti kotia. 
Kotiin päästyään Isabella kaiveli taskujaan ja löysi muutaman istutettavan siemenen. Hän päätti ruveta koittamaan sujuisiko puutarhanhoito paremmin, jos hänellä olisi aikaa keskittyä siihen.
Iltapalan nainen söi nopeasti ollessaan väsynyt. Hän ei edes katsonut mitä valitsi vaan söi kurkkukeittoa kylmiltään.
Isabella joutui yhä nukkumaan makuupussissa ja paleli siellä koko yön. Neito pyöriskeli pedissään nähden pinajaisia entisestä elämästään. Keskellä yötä hän heräsi kerran ja päätti kutsua Maisien, Mayan ja Samanthan kylään lähiaikoina. Nuori nainen nukahti kuitenkin heti uudelleen ja uneksi lopunyötä tapaamastaan Tuukka Lassilasta. 
Aamulla Isabella söi muroja ja hieman piristyneenä oikeastaan odotti työpäivän alkamista. Neiti saisi rahaa ja voisi käyttää pienet säästönsä sängyn ostamiseen. Ja muutaman päivän päästä hänella voisi olla jo rahaa ostaa kokonaan uusi sisustus. 


Työmatkallaan Isabella keskusteli parinsa kanssa niitä näitä, kunnes onnistui suututtamaan tuon jollakin lauseellaan. >Ei tämä päivä ihan putkeen alkanut.< Isabella ajatteli hämmentyneenä.

Työpäivänsä jälkeen Isabella lähti kaupungille etsimään uusia tuttavuuksia. Hän tapasikin muutaman pikallisen, joiden nimet hän oli lapsuusajastaan unohtanut. Rupatellessa aikakin kului ja pian Isabellalle olikin tullut nälkä. 


Xander ja Buster Clavell olivat oikein mukavia seuralaisia seurankipeälle Isabellalle. Kunnes noiden oli määrä lähteä juhlimaan Busterin lapsenlapsen, Xanderin siskonlapsen syntymäpäiviä. Isabellakin jäi hetkeksi seisoskelemaan puistoon, mutta lähti heti, kun hän sai puhelimeensa viestin Xanderilta, viikatemies oli ottanut miehen isän omakseen. 
Kirjastoon päädyttyään Isabella päätti lukea kirjoja. Neiti valitsi hyllystä vanhan tietokirjan ihmissusista ja jäi siihen koukkuun. "Ihmissudet ovat varmaankin taas valloittamassa asuinseutujamme", kirja loppui ja Isabella nousi väsyneenä pehmoisesta tuolistaan.
Hetken seistyään tuolin edessä, neito romahti äkillisesti lattialle. Isabella ei kuitenkaan maannut pitkään tajuttomana, vaan nousi melkein heti ylös. Paikalle saapunut katselijajoukko varmisti nopeasti kaiken olevan hyvin ja poistui sitten tylysti paikalta. 
Viimesenä paikalle jäänyt Jared Frio olikin illan viimeinen seura Isabellalle, mutta kotimatkalla tuo pysähteli unelmoimaan uudesta ystävästään. Viehättikö sinkkumiehessä yliluonnollisuus vai jokin muu? Kotimatkalla tapahtui muutakin, onnekseen Isabella sai puhelimeensa viestin palkankorotuksesta. 
Kotiinsa päästyään Isabellalle tuli yhtäkkinen mieliteko lähteä kalaan. Neiti kävelikin nopeasti tien yli ja pääsi taas omaan elementtiinsä. Ennätyssuuria kalojakin Isabella onnistui saamaan ennen tuupertumistaan maahan. Siihen nainen jäi hetkeksi kuten kirjastossakin.
Vielä ennen nukkumista Isabella luki päivän lehden ja tarkasti uusimmat juorut ja hintatason. Hän muisti luvanneensa itselleen sängyn. Hän toteutti lupauksensa.
Nukkumaan mennessään Isabella toivoi edistystä töissä ja rauhallista yötä. Ylimääräisellä rahallaan nuori nainen myös osti välttämättömiä tarvikkeita ja sisusti talonsa uudelleen, hieman myös laajennusta harkiten.


Neiti uneksi yönsä aikana mm. kukoistavasta puutahastaan. 


Hän muisteli Buster Clavellin kanssa vietettyä juttutuokiota.
Ja kuvitteli itsensä juttelemaan Tuukka Lassilan kanssa, uni
kuitenkin päättyi Tuukan lähtemiseen ja lyhytsanaiseen
ilmoitukseen ystävyyden raukeamisesta.  Isabella heräsi seuravana aamuna kauhuissaan unestaan hetken jo harkiten koiin jäämistä. Tänään olisi kuitenkin allasbileet, joihin Isabella oli edellisenä päivänä saanut kutsun.

-----

Kiitän ja kumarran! ♥

//Muokattu 11.8.2014

6 kommenttia:

 1. Isabella vaikuttaa kiinnostavalta ja mukavalta tyypiltä. Harmi vain, että kaikki sen ympärillä tuppaa kuolemaan... D: Ja kylläpäs se nyt pyörtyilee joka paikkaan! Sairastaakohan naisraukka narkolepsiaa - vai johtuisko se kenties elimistöön jääneestä unikaasusta, joka värjäsi ihonkin..?
  Toivottavasti Isabella onnistuu löytämään itselleen jonkun sopivan miehen, oli se sitten keiju-Jared tai uimari-Tuukka. :>

  Kirjoitusvirheitä löysin tekstistä muutamia, mutta ei ne juuri häirinneet lukemista. :> Tosin jatkuva neiti/neito-sanan käyttö oli mun mielestä ehkä vähän liikaa välillä. Tätä sanaa kannattaa yrittää korvata henkilön nimellä, sanalla hän tai vaikka sanalla nainen.
  Kuvat oli mun mielestä tosi hyvän kokoisia, isoja kuvia on parempi kattoa kun ei tarvi tihrustella niitä yksityiskohtia. Tosin vielä parempi olis, jos ne olis vielä kaikki saman levysiä. Pituus voi vaihdella, mutta yleensä kannatetaan kuvien leveyden pysyvän samana. Ja neuvoja vaan tässä jakelen, tietysti teet itse miten hyvältä tuntuu. :>
  Jotkut muokkaukset, niin kuin esimerkiksi mustavalkoisuus tai sumeat reunat, olis ehkä mun mielestä sopineet paremmin vaikka johonkin menneisyyden muisteluun tai muuhun erikoiseen kohtaukseen kuin tavalliseen kuvaan. Mutta tää on taas vaan mun oma mielipide, ja saat tietenkin ite päättää miten muokkaat! :>

  Jostain syystä oli muuten osa kuvista ryhmittynyt oudosti vähän sivupohjan ulkopuolelle. En tiedä, ootko ite huomannut, mutta ajattelin nyt sanoa. Kun oot lisäämässä kuvaa bloggeriin ja kuvan ala- tai yläpuolelle tulee se vaihtoehtopalkki, minkä kokoisen siitä haluat, mille puolelle sivua jne, niin kannattaa koettaa painaa siitä keskelle, josko auttais. :>

  Ensimmäinen osa oli todella hyvä ja mielenkiintoinen, jään innolla odotteleen, mitä tuleman pitää! :)

  -banssu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentoinnista ja rakentavasta palautteesta, jota innoissani otan vastaan. Isabellan kohtalo jää nähtäväksi, mutta yllätyksiä tulee koko suvun ajan varmastikkin tapahtumaan.

   On tuo alku hiukan surullinen ja pyörtyily muakin harmittaa. Ei mitenkään tarkoituksellista, mutta sopii tarinan jatkoon...

   Tämä alku on aina varmastikkin hankalaa ja otankin rakentavaa palautetta mielelläni vastaan! Itseäkin harmittaa tuo Neito sanan käyttö, muttakun mun itse henkilökohtaisesti on sitä vaikea karttaa. Kuviin en myöskään ole ihan tyytyväinen ja nou reunat ärsyttää. Muokkaamista päätin rajoittaa heti tämän osan julkaistuani ja lukaistunai läpi, koska liian erilaiset kuvat häiritsee ainakin mun lukemista. Mutta pistän kaiken testailun ja alkukankeuden piikkiin.

   Nuo ryhmitykset harmittaa aika lailla ja koitin niitä korjailla jo kirjoittaessani, mutten onnistunut, omaksi harmikseni. Kuvia mun on pakko rajata ja niiden koko on aina erilainen, kun en ole hyvä naissä tietokone jutuissa, niin niitä en osaa muokata.

   Kiitos neuvoista ja mielipiteistä! Ja kiva jos tykkäsit! :)

   Kiiy

   Poista
 2. Samanlevyiset kuvat, ei erikoismuokkauksia, seinät ylös, puhekuplat ja muun sälän saa pois koodilla ja mielellään kaikki kuvat keskelle.

  Ensimmäinen kuva oli kuitenkin hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kai... :D Kaikki asiat on korjattu myöhempiin osiin! :)

   Poista