tiistai 24. kesäkuuta 2014

Osa 18 ~ Eihän yksi kerta haittaa?

Pahoitteluni rakeisista kuvista! 
OSA SISÄLTÄÄ K15 KOHTAUKSEN! (Tällaiset on aina mainittava)

Talvi alkoi pitkän syksyn jälkeen hitaasti saapua Twinbrookiin. Öisin saattoi olla jo pakkasta ja aamuisin maa oli kuuran peitossa. Puiden keltaiset ja punaiset lehdet muuttuivat ruskeiksi ja alkoivat pudota puusta värjäten kuuraisen maan ruskeaksi.


Jessica ja Janet olivat vihdoin asettuneet uuteen kotiinsa muuton ja Ranskanmatkan jälkeen. Kolean ja masentavan loppusyksyn takia molemmat naiset joivat nykyään usein lämmittävää ja piristävää kahvia. 


Yleensä istuessaan pöydän äärellä he keskustelivat kuulumisistaan ja juorusivat kaikesta, mitä olivat kuulleet. Kahvihetket saattoivat olla koko päivän ainoa hetki, jolloin sisarukset pystyivät kunnolla keskustelemaan. Janet oli päivisin töissä ja tullessaan kotiin hänen siskonsa oli jo lähtenyt jokailtaiselle baarikierrokselleen. 


"Oletko ajatellut?" Jessica katsoi sisareensa vakavasti. "Olimme ennen paljon läheisempiä, emmekö olleetkin?" Jessican katse porautui Janetiin, joten nuoremman siskoista oli pakko kääntää katseensa pois kahvikupistaan.


"Miten niin?" Janetin ärtynyt vastareaktio sai Jessican sanattomaksi. "Oletko muka tälläkin hetkellä läheisempi äidin kanssa kuin minun kanssani? Entä isä ja Joel? Tai Jean? Emmekö me muka ole läheisiä?" Janetin sanat saivat Jessican ajattelemaan ja kääntämään katseensa vastapäiseen seinään. 


"Anteeksi, en tarkoittanut kysymystäni niin", Jessican sanat saivat Janetin hiljaiseksi. 

"Minä tiedän ettet tarkoittanut, meillä molemmilla on kamala ikävä heitä."


Saatuaan kahvinsa juotua Jessica nousi seisomaan ja asteli hitaasti huoneeseensa. "Hyvää työpäivää", hän huikkasi sisarelleen ja sulki oven perässään. Kuultuaan ulko-oven kolahtavan kiinni Janetin mentyä siitä ulos, Jessica avasi taas huoneensa oven. Hän oli päättänyt maalata kuvan sisarestaan ja aloittikin työnsä innolla.


Janetin kyyti odotti naista jo pihalla. Autossa istuva Harry viittoili Janetia kävelemään nopeammin, vaikka he eivät edes olleet vielä myöhässä. 


"Huomenta!" Janet tervehti Harrya pirteästi. "Meidän pitää hakea vielä Laura, sillä hänen autonsa on rikki."


"Selvä", Janet käänsi katseensa eteenpäin ja antoi Harrylle rauhan ajaa ja keskittyä tekemiseensä. Hän ei pitänyt Harrysta, mutta koska hänen ei ollut ympäristösyistä sallittua ajaa omalla autollaan töihin, oli hänen pakko sietää Harrya 20 minuuttia päivässä. Onneksi Janetin iltapäivän kuski sentään oli mukava.


Tultuaan töistä kotiin Janet löysi hämmästyksekseen Jessican yövaatteissaan tietokoneelta. Miksei Jessica ollut vielä lähtenyt? Hän ei ollut nähnyt Jessican tekemää maalausta, sillä hän oli jo tottunut näkemään maalaustelineellä päivittäin uuden maalauksen. Jessica kuitenkin ilmoittaisi Janetille maalauksen valmistuttua. "Tulitkin tänään aikaisin töist..."


"Et arvaakkaan kuinka kivoja työkavereita mulla on!" Janetin pirteä huudahdus saa Jessican säpsähtämään ja keskeyttämään tervehdyksensä. "Heipähei vaan sinullekin sisko", Jessica naurataa takaisin, "No kerro sitten!"


"Mary ja Hannah ovat ihan mahtavia! Heidän juttunsa ovat hauskoja ja he ovat loistavia näyttelijöitä ja heidän kanssaan --"


"Anna anteeksi Janet", Jessica keskeytti sisarensa tökerösti ja alkoi sitten haroa hermostuneesti hiuksiaan.


"Mulla on sovittu treffit kello kuudeksi ja mun pitäis vielä käydä suihkussa ja vaihtaa vaatteet ennen sitä. Mä en just nyt ehdi kuunnella. Olis kiva jutella, mut puhutaan aamulla ennen ku lähdet töihin. Okei?", Janetin hölmistynyt katse antoi Jessicalle vielä mahdollisuuden jatkaa. "Netistä löydetyt seuralaiset ei yleensä odota. Sori!"

**Kello 18.00**


"Hei, olen Jessica", naisen ääni tärisi hermostuksesta ja puna levisi hänen poskilleen miehen tarttuessa hänen käteensä. "Uuno Riskilä."


"No miten olisi, mennäänkö vaikka Jackson's cafeeseen?" Uunon ääni sai Jessican sydämen läpättämään ja hänen katseensa lasittui hänen seuralaisensa kasvoihin. "Jessica?"


"Juu, mitä vain", Jessican ääni lamaantui täysin samaalla tavalla kuin hänen kohdatessaan Samulin ensimmäisen kerran Delluksella. Yksikään Jessican seuralaisista aikaisemmin ei ollut saanut tällaista tunnetta aikaan. Ja seuralaisten lukumäärässä Jessica oli pudonnut laskuissa neljänkymmenenkahdeksan jälkeen. 


Jackson's Cafe oli oikeammin baari pienen kuolleen kuppilan yläkerrassa. Uuno haki heti itselleen ja seuralaiselleen juomat. Hän sai omansa ensin ja lupautui varaamaan heille paikat tiskin läheltä.


Toista drinkkiä juodessaan Uuno havahtui Jessican sammaltavaan puheeseen. Jessica oli vetänyt jo varmasti enemmän kuin kuusi lasillista ja heidän juttunsa alkoivat pikkuhiljaa muuttua rajummiksi, kuin alunperin oli tarkoitus. "Menensh khäymään thuolla yläkerrasshha", Uuno päätti lähteä Jessican mukaan varmuuden vuoksi, ettei nainen vain satuttaisi itseään.


Yläkerrassa Jessica alkoi yhtäkkiä lähentyä Uunoa kiemurrellen kömpelön näköisesti. "Shinun shilmäshi ovat upheat", Jessica alkoi sopertaa.


Jessican horjahtaessa eteenpäin, Uuno otti naisen vastaan ja kuiskasi tämän korvaan: "Minun olisi parasta viedä sinut nyt kotiin nukkumaan. Olet tainnut juoda vähän liikaa"


Uunon vielä puhuessa Jessica kietoi kätensä seuralaisensa ympärille ja suuteli tätä suoraan suulle. Hänen hengityksensä haisi Uunon suussa pahalle, mutta hieman humalainen ja Jessicaan ihastunut mies ei voinut olla vastaamatta suudelmaan. 

***


Jessica oli jo päässyt horjuen taksilta portaat ylös, kun Uuno saavutti hänet.


"Jessica", miehen sanat saivat Jessican pysähtymään ja kääntymään ympäri. Sanaakaan sanomatta Jessica viestitti Uunolle selkeästi, mitä hän halusi ja sai vastaukseksi nyökkäyksen. 


Painaessaan Jessican vasten tiilitalon kylmää ulko-ovea Uuno katsoi naisen silmiin. "Oletko aivan varma tästä?" Vastaukseksi vain puoliksi ymmärtämäänsä kysymykseen Jessica avasi selkänsä takana olevan oven ja veti Uunon kanssaan sisälle.


Laitettuaan takkinsa naulaan Jessica katsoi Uunoa merkitsevästi ja lähti huojuen astelemaan kohti huoneensa suljettua ovea. Selväpäisempi Uuno ei ollut aivan varma Jessican idean järkevyydestä, mutta huomattuaan naisen katseen hänellä ei ollut enää mitään mahdollisuutta karata tilanteesta.


Jessica odotti Uunoa huoneessaan ja heti oven mentyä kiinni hän alkoi vetää vaatteita pois miehen päältä. 


Painautuessaan Uunon vartaloa vasten Jessica tunsi olevansa taivaassa. Hän ei ikinä ollut Samulin kanssa edennyt suudelmaa pidemmälle ja tämä tuntui juuri nyt hyvältä. 


Jessica antoi Uunon kaataa hänet sängylle ja kietoutua hänen ympärilleen. Jessica antautui kaikelle, mitä Uuno teki ja samalla hetkellä kun Uunon huulet painautuivat hänen kaulalleen joka ikinen ajatus Samulista kaikkosi Jessican päästä. Samuli oli kuollut ja hänen piti päästä elämässään eteenpäin. Murehtimatta menneestä tai tästä hetkestä.

---

Mitä mieltä tällaisesta käänteestä? Janetilla menee hyvin, mutta Jessica käy iltaisin baareissa juomassa. Tällä kertaa meni vähän överiksi? Seuraako tästä mitään vai unohtavatko Jessica ja Uuno toisensa saman tien? :) Pahoitteluni kuvien rakeisuudesta ja Uunon hiuksien vaihtumistesta. Myös Janetin muotokuva ilmestyi seinälle Jessican ollessa baarissa, koska jouduin kuvaamaan muutaman kohtauksen uudelleen. Pahoitteluni siitä. :D 


6 kommenttia:

 1. Tykkäsin, ihana osa! 8)
  Ääh, nyt en enää osaa päättää, kummasta sisaruksista tykkään enemmän :D Jessicassa on jotain... aitoa. Ja jollain tapaa se on ehkä ulkonäöllisesti mielenkiintoisempi tapaus kuin siskonsa. :3 En tiedä :D
  Hmm, Uuno on jotenkin outo :D En ole varma, mitä mieltä olen siitä.
  Eikä nää kuvat mun silmiin näyttäneet mitenkään rakeisilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :D
   Olet ihan oikeassa. Jessica on mielenkiintoisemman näköinen kuin Janet. En tiedä mistä Jessica on nuo piirteensä perinyt. O.o
   Jos blogger kerrankin olisi automaattisesti korjannut kuvat parempaan suuntaan? :D
   Kiitos!

   Poista
 2. Nouu kirjotin aika pitkän kommentin ja unohin kirjautua sisään ja teksti hävisi kun tulin kirjautumasta O_o
  Äsh. No kuitenkin..
  Musta tuntuu että Uunosta ja Jessicasta tulee pari, vaikka Jessicalla noita seuralaisia onkin ollut. Ja Gaston sais tulla Janetin elämään takaisin nyt heti! >:c
  Täytyy lukea noita edellisiä osia kun olen vähän pihalla näistä tapahtumista...mutta joo. Kuvat ei mun mielestä ollu rakeisia, vaan tosi hyviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tiedän tunteen! :D
   Enpäs sanokaan yhtään mitään! :D
   Kiitos kommentista, ja juu todella kannattaa lukea! :D

   Poista
 3. Blogisi vaikuttaa kivalta! <:)

  Tämä legacy vaikuttaa jollakin tavalla "Erilaiselta" :D.
  Hyvällä tavalla vain..

  Käy kurkkaamassa tai liittymässä --> legacychallengeconfused.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D
   Kai...?
   Kurkin kyllä, kunhan ehdin takaisin Suomeen! :D

   Poista