lauantai 28. syyskuuta 2013

Osa 7 ~ Selkoa asioihin

Jeij!!! Nyt vihdoin oon päässy siihen pisteeseen, et mistään ei tarvi miettiä, että se kuva ois sopinu tähän väliin! Kaikki osat kuvien katoamisen jälkeen on nyt julkaistu ja nykyään kaikki kuvat löytyy ihan oikein koneelta, eivätkä lentele bittiavaruudessa. :) Ensimmäisenä extrana tulee siis uuden talon esittely! :D


Keltaiset kukat tuovat hänelle mieleen valon ja lämmön. Keltainen on ilon ja raikkauden väri. Hänelle se kuvastaa kaikkea hyvää. Iloa, hyvyyttä, rakkautta ja elämää. Mutta hänen mielestään vihreä ei sovi ollenkaan keltaisten kukkien vierelle. Hänen mielestään vihreä kuvastaa kaiken iloisuuden vastakohtia. Surua, pahuutta, vihaa ja kuolemaa. Hänestä se ei ole ollenkaan hyvä asia. Siksi hän pitää keltaisesta. Hän rakastaa keltaista syksyä, kun kaikki vihreä katoaa ja hän vapautuu taas vihreistä kahleistaan. Silloin hänen aikansa koittaa jälleen!


Noin vuoden kuluttua Ceulien kotitalossa vallitsi täydellinen rauha. Valoisassa uudessa talossa musiikki soi hiljaa taustalla ja aurinko paistoi sisään salin ikkunoista. Kaikki olivat unessa. Radio oli taas jäänyt koko yöksi päälle ja jälleen se herätti Jessican liian aikaisin. Samaan aikaan kuin joka ikinen aamu. Liian aikaisin.Jessica sai kaikessa rauhassa syödä aamiaisensa, ilman, että kukaan häiritsi häntä. Aurinko oli mennyt pilveen ja sisälle tuli hämärä. Eilisillalta jäänyt lautanen pöydällä häiritsi Jessicaa suunnattomasti ja hän hotkikin ruokansa, päästäkseen eroon tyhjästä lautasesta vierellään. 


Kuitenkin ennen kuin Jessica ehti nousta pöydästä koko talo sai herätä Joelin hätääntyneeseen huutoon. "Ääää!" Jokainen tahollaan nousi ylös ja kiiruhti lastenhuoneeseen rauhoittelemaan Joelia. Joka ikinen aamu muuton jälkeen poika heräsi aikaisemmin ja aikaisemmin, eikä kukaan ollut keksinyt asiaan mitään syytä. Hankalaksikin poika oli isänsä pyynnöstä huolimatta ruvennut. Jopa pieni Jean oli kiltimpi, vaikka alkuun olikin vaikuttanut pieneltä ja pippuriselta.


Isabellan nostaessa Joelia, Connor herätti pienen unikekonsa. "Huomenta muru", hän leperteli pojalle hymyillen. Pienen pojan hymy sulatti yhä uudelleen ja uudelleen Connorin sydämen. (Tähän väliin on pakko kuunnella tämä, vaikka se ei ihan täysin tilanteeseen sovikkaan, sillä kukaan ei kuollut: Johanna Kurkela, Ainutlaatuinen.)


Radio laitettiin hiljemmalle ja auringon taas pilkistäessä pilvien lomasta Ceulien talo hiljeni hetkeksi. 


"Täällä pitää tehdä joitakin muutoksia", Isabella huokaisi hiljaa katsoen vuorotellen kaikkia perheensä jäseniä. "Olemme vasta muuttaneet tähän enkä minä ole tyytyväinen järjestelyyn", hän sanoi. "Siksi haluan, että me alamme säästää rahaa muutoksiin, joita voimme tehdä vähän kerrallaan."Connor avasi suunsa hyväksyäkseen tyttöystävänsä ehdotuksen, muttei ehdi sanoa mitään Jessican kertoessa mielipiteensä. "Olen niin kiitollinen syntymäpäivälahjastani, joka vei teiltä paljon rahaa. Haluaisin aloittaa työt paikallisessa kylpylässä auttaakseni teitä", nuori nainen sanoi katsoessaan vanhempiinsa. 

"Jessica rakas, ei sinun tarvitse töitä tehdä meidän eteemme. Isäsi palkalla ja hieman säästämällä, mitä nyt pystymme, saamme varmasti tehtyä remontin", Isabella katsoi kaikkia neljää lastaan. "Kunhan pärjäät koulussa ja huolehdit sisaruksistasi tarvittaessa", Connor sanoi myötäillen Isabellan sanoja hymyillen. 


Isabella nousi sohvalta hymyillen ja laski rimpuilevan Janetin matolle lähtien tekemään tuolle ruokaa. "Äiti odota!", Jessica hihkaisi laskien Joelin lattialle Janetin seuraksi ja juoksi halaamaan äitiään. "Kiitos, kiitoskiitos!", hän rutisti Isabellaa onnellisena, "Olet maailman paras!"


Hymyillen Isabella vastasi tyttärensä halaukseen ja huokaisi hiljaa. Jessica auttaisi häntä aivan varmasti tulevana iltana.


Huoneeseensa leikkimään kontanneet kaksoset hihittelivät keskenään leikkien kumpikin omia leikkejään. Joel oli napannut nukkensa ja leperteli tuolle iloisesti. "Oelin nnnnukkke!", hän hihkaisi saaden sisarensa nauramaan iloisesti ja keinumaan lattialla edestakaisin. "


Janet ei saanut nauruaan loppumaan ja jäi keinumaan lattialle Joelin puhellessa nukelleen. Janetillakin oli nukke, mutta tyttö ei ollut siitä niin innoissaan kuin veljensä. "ÄÄÄÄAIAIAIAI!!!", Janet alkoi yhtäkkiä kiljua. Hänen selkäänsä sattui ja siivet olivat muuttuneet vaaleiksi. 


Isabella irrottautui Jessican halauksesta salaman nopeasti kuullessaan Janetin huudon. Tyttö ei yleensä huutanut ja tämä oli todella erikoista. "Janetille on sattunut jotakin!", Isa huusi kauhuissaan ja juoksi lastenhuoneeseen napaten nouremman tyttärensä syliinsä. "Jessica, tule mukaamme, lähdetään sairaalalle! Rakas, huolehtisitko pojista, anna heille syötävää!", Isabella sanoi nopeasti juostessaan autoon yhä itkevä Janet sylissään.


Sairaalalla Jessica katsoi äitään ja pikkusiskoaan hämmentyneesti. "Miksi minun piti tulla mukaan?", tyttö kysyy Isabellalta, "Ei minua vaivaa mikään." Isabella katsahti Janetiin ja sitten Jessicaan. 


"Haluan tietää, miksi me molemmat pyörtyilemme jatkuvasti", Isabella vastasi tyynesti. "Minulla on epäilykseni, mutta haluan varmistua asiasta."


Janet alkoi kiemurrella äitinsä sylissä ja huokaisten tyttö painoi päänsä äitinsä hiuksiin. "Oletko valmis?" Isabella kysyy Jessicalta, saaden vastaukseksi heikon ja pelokkaan nyökkäyksen. 


Hiljaisina kaikki Ceulin perheen naiset astelivat kohti sairaalan ovia. Janet pysyi hiljaa astiessaan tilanteen vakavuuden. Jessica ajatteli tutkimuksia. Hänen neulapelkonsa oli ilmennyt jo alakoulussa, mutta nyt hän voisi joutua kokemaan jotain kamalanpaa, kuin nuppineulat. Isabellan ajatuksen pyörivät sekavina asiasta toiseen. Hän pelkäsi molempien tyttäriensä puolesta. Erityisesti sairaan Janetin. Itsestään hänellä ei ollut niin väliä, hän oli saanut rinnalleen rakastavan miehen, ja lapsia. Lapsia, joista hänen sisarensa voisi olla ylpeä. Kyynel vierähti Isabellan poskelle sairaalan suurien ovien avautuessa hänen edessään.


****Paljon myöhemmin samana iltana taksia odottaessaan Isabella selitti Jessicalle selkokielellä sitä, mitä oli sairaalassa saanut kuulla. "Äiti, kerro minulle ensin sinusta, minusta ja Jeanista", Jessica pyysi hijaisella äänellä. Hän oli ymmärtänyt tohtori Verken puheista jotakin, mutta halusi nopeasti selkokielisen selityksen asiaan. 


"Jessica, sinulla, minulla ja Jeanilla on punertava ihonväri", Isabella aloitti hiljaisella äänellä, "Sen takia, meillä kaikilla on unitauti. Unitauti(eri asia kuin narkolepsia) aiheuttaa, meille nukahtelua ja päänsärkyä, hoitamattomana se voi olla kuolemanvaarallinen. Saimme kohatuksia ehkäisevät lääkkeet joten emme toistaiseksi ole vaarassa kuolla."


Ääni täristen Jessica huokaisi hiljaa, "Entä Janet?"
"Janetilla ei ole vaaraa, hän on sairautensa takia menettänyt keiju-geeninsä, sillä hänen kehonsa hylkii kaikkea mikä ei ole sataprosenttisesti ihmistä", Isa selitti silminnähden helpottuneesti Jessicalle ja käänsi katseensa kohti saapuvaa taksia.


Jessica nyökkäsi äidilleen ja pyysi saada ottaa Janetin syliinsä automatkan ajaksi. Isabella ojensi toisen tyttärensä Jessican pideltäväksi ja istui taksin etupenkille.


---

Siinä se. Vähän lyhyt nyt tällä kertaa, mutta en voinut laittaa seuraavaa tärkeää tapahtumaa enää tähän. Olisi tullut aivan liikaa asiaa! :D En tiedä, miksi kuvat meni rakeisiksi, mutta toivon ettei se haittaa. Ymmärsittekö mitä tapahtui? Mitä piditte? Mitä lisää? Mitä teen väärin? :D Kommentteja, mitä tahansa! :) Seuraavaksi siis taloesittely. Entä sen jälkeen? :)

4 kommenttia:

 1. Ooioioioioi. Alku oli aivan ihana, täydellisen rauhoittava ja samalla jännittävän salaperäinen ja aaah. Me likey!
  Voi Jessica- ja Isabella-raukkoja. Ja tietysti Jeania, vaikka hän onkin toistaiseksi vielä liian pieni ymmärtääkseen mitään. Mutta viimeinkin asia selvisi, ja onneksi se on jopa mahdollista hoitaa. Toivottavasti Isabellan tapauksessa ei tosin ole vielä liian myöhäistä, hänellä kun on ollut se jo kauan... ;_;

  -banssu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ihana jos tykkäsit tosta alusta. Rakastuin itse tuohon kukkaan, koska se näyttää ihan maa-artisokan kukalta! ♥

   Poista
 2. olipas se lyhyt :O mut toisaalta ihan hyvä, koska frendit alkaa kohta.. ;) mutjjjooo, ihana, kuten aina ! JA MISTÄ OOT SAANU CONVERSET!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MINTTUUU! Haha, joo lyhyt oli. :) Kiitos! Ja Conssit on storesta/exhangesta, ja aiheuttaa pelin bugailua, ei kannata ladata! :D

   Poista